Hva er Laiv?

Levende rollespill/laiv er en form for improvisert dramatisering hvor deltakerne spiller en fiktiv rolle i en spillsetting framlagt av arrangørene. Rammene for spillet, inkludert rolle, bakgrunn og spillestil er oftest avklart på forhånd.

DIN EGEN OPPLEVELSE

Hensikten med laiv er deltakernes egen opplevelse. Det er normalt ikke tilskuere. Deltakerne samskaper historien gjennom improvisasjon og er hverandres publikum.

varighet og tema

En laiv kan vare mellom noen få timer og flere dager. Vi lager flere typer laiver med forskjellig varighet og tema for voksne deltakere.

PRODUKSJON

Rekkevidde ønsker å ha en katalog av levende rollespill. Vi vil gjenbruke det vi har og samtidig tilføye flere produksjoner.

SAMARBEID

Vi samarbeider med andre aktører innen kunst og kultur for å lage laiver som skaper varige minner.

Rekkevidde består av personer med lang erfaring både som deltaker og arrangør av levende rollespill. Alle har skrever og produsert laiv før, men i 2020 laget vi det som skulle bli Rekkeviddes første felles prosjekt. Med et dyktig lag av skribenter og et unikt spillsted ønsket vi velkommen til laiven Re:Boot, en post-kollaps laiv satt i et fiktivt diktatur. Dessverre kom koronapandemien i veien og laiven er i skrivende stund utsatt på ubestemt tid, inntil smittetrykket er nede og vaksineprogrammet er nærmest ferdig.

Nysgjerrig på Re:Boot?